Zes jaar geëist voor seksueel misbruik van twee kinderen

Advocaat Hedley Derby pleitte voor strafvermindering voor zijn cliënt, de 22-jarige Ristie D. Hij wordt ervan verdacht 2 meisjes, respectievelijk van 8 en 9 jaar, seksueel misbruikt te hebben. Op de afgelopen zitting had de officier van justitie, Reshmi Rathipal, voor de bewezen feiten een onvoorwaardelijke straf van 6 jaar gevorderd. Zij concludeerde dat het 9-jarig meisje geen maagd meer is. Dit blijkt uit het geneeskundig rapport en de verklaring van het meisje zelf. Op grond hiervan komt de vervolging tot het bewezen feit dat de verdachte inderdaad gepenetreerd heeft. Ristie heeft vleselijke gemeenschap met haar gehad, terwijl er met de jongste ontucht is gepleegd. Echter houdt Ristie voet bij stuk dat hij met beide meisjes slechts gespeeld heeft. Ten aanzien van het 8-jarig kind achtte de vervolging ontucht wettig en overtuigend bewezen. Dit mede op grond van de ondersteunende verklaring van de verdachte en het slachtoffer. Deze zaak kwam aan het licht, omdat een tante de handeling had opgemerkt. Zij betrapte de verdachte op heterdaad met de meisjes in een kamer. Uit het dossier blijkt dat de tante door een gat zou hebben gegluurd en zodoende zag zij dat de verdachte bezig was met de kinderen.
De raadsman concludeerde anders dan de vervolging dat er in casu alleen sprake was van ontucht. Hij verzocht de rechter om niet mee te gaan met de forse eis van het Openbaar Ministerie en de verdachte een aangepaste sanctie te willen opleggen. De verdere behandeling is verdaagd tot 13 februari. Ristie blijft tot dan in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!