OM eist 5 jaar voor kindermisbruik

De 41-jarige Sensie K. hoorde een straf van 5 jaar tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan misbruik van zijn minderjarig nichtje. Het slachtoffer is slechts 3 jaar oud en vertelde over het misbruik aan haar moeder. Ook zou hij haar een kwartje hebben gegeven als zwijggeld. De moeder belde terstond de vader op die uiteindelijk een politiezaak ervan maakte. In het dossier is er ook een verklaring van de winkelierster die de verklaring van het slachtoffer ondersteunt. Zij geeft aan dat het meisje inderdaad met een kwartje naar de winkel kwam om snoep te kopen. Zij vroeg haar vanwaar zij dat geld had. Het kind kon daarop geen antwoord geven.
Officier van justitie Reshmi Rathipal hield de verklaring van het slachtoffer voor welke zij op het politiebureau had afgelegd. Daar verklaarde het meisje dat ‘oom Aham’ haar had ontkleedt en met zijn geslachtsdeel gewreven had tegen haar vagina. De moeder nam scheurtjes rondom het geslachtsdeel van haar dochter waar. Uit het geneeskundig rapport blijkt dat het maagdenvlies van het kind niet meer in tact is. Het Openbaar Ministerie gaf aan dat het kind helemaal geen seksuele gevoelens kent en dat de verdachte elke vorm van vertrouwen heeft geschaad. Rekening houdend met alle omstandigheden eiste het OM een straf van 5 jaar met aftrek. Op 13 februari wordt er gepleit. De gevangenhouding van Sensie K. blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!