Bloedbank mikt op donoren in binnenstad en districten

1bloedbank wil donoren binnenstad en districten.2 JPG1Bloeddonoren, die werkzaam zijn bij Staatsolie in Saramacca, staan samen met andere werkenden uit de omgeving bloed aan de Nationale Bloedbank. Joyce Vred heeft vanmorgen het mobiele team van de Bloedbank geleid naar Staatsolie. Vanwege de afstand en de werktijden lukt het bloeddonoren van deze groep moeilijk de Bloedbank aan de Rode Kruislaan te bereiken. Ook in Nickerie is de mobiele dienst van de bloedbank actief. “In een weekend keren we terug met enkele honderden bloedzakjes als we terugkomen. Het maakt ons dankbaar”, zegt Vred.
De Nationale Bloedbank zoekt ook naarstig naar een ruimte in de binnenstad van Paramaribo om er een unit in te richten voor bloeddonatie. Er zijn zes mobiele stoelen gereed gemaakt om voornamelijk donoren, die werken in de binnenstad, het doneren makkelijker te maken. Ruim een jaar geleden is de unit in Ons Huis aan de Wagenwegstraat gesloten vanwege slechte koeling van het gedoneerde bloed. Vred zegt dat de hulp van het telecommunicatiebedrijf Telesur is ingeroepen voor een ruimte, omdat ook mensen van dit bedrijf bloed doneerden in Ons Huis. Met de stopzetting van de activiteiten in Ons Huis, zijn potentiële donoren gedupeerd. En nu wordt er naar een oplossing gezocht.
Behalve in de binnenstad bestaat de wens ook om een unit te openen dicht bij de Rotonde aan de Van ‘t Hogerhuysstraat en ook te Lelydorp, Wanica.

error: Kopiëren mag niet!