President reageert in februari op petitie BBGO

IFDe gepensioneerden, gebundeld in de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), hebben gisteren een petitie overhandigd aan president Desi Bouterse en aan de Nationale Assemblee. Bouterse zei terug te gaan naar het tripartiet overleg en de opties voor de gepensioneerden te bekijken. De president beloofde dat hij in de eerste week van februari iets van zich zal laten horen over deze kwestie.
De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jenny Simons, gaf aan dat ze zelfs aan het kijken is waar de knelpunten precies liggen. ‘Ik denk dat de instanties in elk geval met u moeten communiceren.’
Armand Deekman, voorzitter van de bond bij BBGO, is blij met de toezeggingen die gedaan zijn. ‘Als het hoogste college van staat aangeeft met de regering te zullen praten, hebben we er geloof in’, geeft Deekman aan. Hij is blij met de opkomst van de ouderen.
Een van de ouderen geeft aan pas tevreden te zullen zijn als ze haar geld op haar rekening ziet. ‘Ik hoop dat ik mijn geld krijg voor ik sterf’, schreeuwt een van de gepensioneerden terwijl de president reageert op de petitie. ‘Zoveel gepensioneerden zijn ons al voor gegaan en hebben hun 10% nooit gehad.’ De gepensioneerde vrouw schuift de fouten toe naar de vicepresident. Volgens deze mevrouw is de president welwillend, maar de vicepresident weigert te tekenen.
Het gaat om 20.000 gepensioneerden, waarvan 2000 geregistreerd zijn bij de bond. Ook ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch is lid van de bond. De gepensioneerden maken zich sterk voor de welvaartvastheid van de pensioenen van gewezen ambtenaren en de met hen gelijkgestelden. Ze willen dat dit met terugwerking tot januari 2012 wederom door de regering in een staatsbesluit wordt gegarandeerd. Zij staan ook erop dat de regering alsnog de 10% verhoging van de actief dienende ambtenaren met ingang van januari 2012 laat doorwerken op de pensioenen van de gewezen ambtenaren en de met hen gelijkgestelden.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!