Secret lover bezwangert 15-jarige

De 38-jarige Roberto N. onderhield een geheime liefdesrelatie met een 15-jarig meisje, dat momenteel in verwachting is. In deze strafzaak ontdekte een tante dat het slachtoffer verschijnselen van een volwassene vertoonde. Zij trok aan de bel bij de moeder en uiteindelijk bleek dat het meisje mollig werd, omdat zij in verwachting is. Op 3 oktober van het afgelopen jaar deed de moeder aangifte tegen de verdachte Roberto terzake het hebben van gemeenschap met een minderjarige. Uit het onderzoek bleek dat de 15-jarige inderdaad zwanger is. Zij werd door de politie gehoord en gaf in eerste instantie te kennen dat zij tegen haar wil misbruikt was. Later kwam zij hierop terug en bekende dat zij een geheime liefdesrelatie heeft met een man die vader is van 5 kinderen.
De openbare aanklager, Reshmi Rathipal, gaf aan dat het meisje ook in de raadkamer een leugenachtige verklaring had afgelegd. Toen de rechter haar confronteerde met de verklaring die zij bij de politie had afgelegd, kwam ze wederom terug op haar verklaring en beweerde dat de verdachte inderdaad seks had bedreven na afstemming met haar. Roberto bleef bij zijn ontkenning. Gaandeweg het onderzoek kwam de verdachte eveneens terug op zijn verklaring en beweerde dat hij in de verleiding was gekomen. De vervolging tilde op zich heel zwaar aan het feit, maar zien de gedraging van het slachtoffer, dat zij eerder van huis was weggelopen en haar houding op de zitting, eiste zij een heel milde straf. Rathipal merkte op dat de verdachte de handeling met een familielid heeft gepleegd. Hierdoor heeft hij het vertrouwen van zijn familie beschaamd. Hij is eveneens verantwoordelijk voor het ongeboren kind.
Advocaat Shanti Sheombar vond de eis van de vervolging toch wel aan de hoge kant en verzocht de rechter om rekening te houden met de houding van de verdachte. Het slachtoffer heeft eerder een wegloopgedrag vertoond. Dat is de schuld van beide personen. Rechter Marie Mettendaf doet op 13 februari uitspraak in deze case. Roberto blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!