Nationale Vrouwen Beweging niet blij met nieuwe regel Valliantsplein

De Nationale Vrouwen Beweging is niet blij met de nieuwe regeling van het ministerie van Openbare Werken en de dc van Paramaribo Noord-Oost, Mohamed Kasto omtrent het Valliantsplein. Het commissariaat verstrekt sinds 01 januari 2014 geen vergunningen meer voor verkooptentjes te Valliantsplein. Dc Kasto gaf in een eerder gesprek aan dat de Nationale Vrouwen Beweging al jaren vergunning vraagt bij feestdagen en dat ze ook al op de hoogte waren gesteld.
Hermien Pavion, coördinator bij de afdeling Ondernemerschap, zegt via de pers te hebben vernomen dat er geen vergunningen meer worden verleend. Dinsdag belde Pavion naar het commissariaat en kreeg toen te horen dat het inderdaad zo is. ‘Vanuit het commissariaat is er bij de laatste uitgifte van de vergunning alleen gevraagd als de tenten mooier gemaakt kunnen worden. Vorig jaar is er wel aan ons gezegd dat OW werkzaamheden daar zou uitvoeren, maar nimmer dat we geen vergunning meer zouden krijgen’, zegt Pavion. Intussen hebben de dames van de Nationale Vrouwen Beweging hun spullen al gekocht om het tijdens Valentijnsdag verder te verkopen.
De regeling is getroffen in verband met het nieuwe gezicht dat het Valliantsplein moet krijgen. Intussen is er een speeltuin geplaatst door het ministerie van Openbare Werken. De fontein en het klokhuis hebben ook een facelift ondergaan. Aan de NVD is geadviseerd om een andere locatie op te zoeken. De NVD had een locatie voor Kersten in gedachten, maar intussen hebben ze vernomen dat dit al bezet is. De NVD verkoopt sinds 2006 tijdens feestdagen haar waar te Valliantsplein. De laatste keer was dat tijdens Kerst.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!