Wereldrecord vis gevangen in Suriname

1 Wereldrecord vis in Suriname gevangen 1Oliver Charpenier en Martin Beenes vingen een gigantische vis in het zuiden van Suriname. De reuzenvis, ook wel trahira, tijgerzalm of wolfvis genoemd, is een straalvinnige vissensoort uit de familie van de forelzalmen. Het duurde maar vijf minuten om de reuzenvis te vangen en na een snelle foto werd het beest weer vrijgelaten om over het water te heersen. De tijgerzalm had een lengte van 97 cm en met deze vangst kan Charpenier kans maken op de ‘newal-tackle length record’ dat op dit moment staat op 94 cm. Deze vissoort komt in plaatsen voor waar er schoon en snel stromende kanalen of zwampen zijn en is meestal in de avonduren actief. Enkele van de plaatsen waar de trahira voorkomt zijn Costa Rica, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Uruguay, Montevideo, Peru, Suriname, Venezuela, het Valenciameer, Trinidad & Tobago, Brazilië, Rio Sao Francisco, Bahia en het Almadameer. De wetenschappelijke naam van de soort (Hoplias malabaricus) is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1794 door Bloch. Het beest heeft een straalvinnig lichaam met een groot bek compleet met vooraanstaande tanden. Deze hondachtige tanden zijn de reden voor haar benamingen. De kleur varieert, maar is meestal grijsbruin met donkere strepen of een enkele horizontale streep.

error: Kopiëren mag niet!