Honeywell zal capaciteit raffinaderij Staatsolie verdubbelen

3 Honeywell zal capaciteit raffinaderij Staatsolie verdubbelenHoneywell heeft onlangs aangekondigd dat Staatsolie haar Manufacturing Execution System (MES) zal inzetten als onderdeel van een groot efficiëntieproject te Tout Lui Faut alwaar de raffinaderij van Staatsolie voor ruwe olie verrijst. Het project zal de capaciteit van de raffinaderij verdubbelen en de afhankelijkheid van Suriname van geïmporteerde brandstoffen sterk verminderen. De raffinaderij zal hoogwaardige diesel, benzine en stookolie produceren. De verwachting is dat in oktober 2014 hiermee gestart zal worden. Verder zal het de betrouwbaarheid en veiligheidsrisico’s verbeteren. Honeywell’s productie- en zakelijke toepassing bieden de tools die nodig zijn voor de raffinaderij om workflows te optimaliseren, kennis vast te leggen, risico’s te beperken, de veiligheid en prestaties te verbeteren en de flexibiliteit van de gehele operatie te verhogen.

error: Kopiëren mag niet!