Fundraising dinners Suriname Culinary Team weer van start

De Suriname Chefs Association is weer gestart met haar fundraising dinners om het nationaal culinair team weer te laten participeren aan de Taste of the Caribbean Competition in Miami. De eerste dinner in Spice Quest op 14 januari was een groot succes. Het goed opgekomen publiek heeft kunnen genieten van een drie gangen menu met een amuse en een cocktail. De reacties over de gerechten waren variërend van “heel verassend” tot “creatief bereid”. Het team dat vorig jaar goed gepresenteerd heeft wil dit jaar een treetje hoger. Vandaar dat zij ook meer gaat spelen met de vele smaken die Suriname heeft en de verschillende ingrediënten. De groep weet inmiddels waarop de jury let bij Taste op the Caribbean. Een van de belangrijke punten is verrassende combinaties creëren met bekende ingrediënten van het land. Tijdens het taste of the Caribbean evenement zullen meer dan 10 teams uit het Caribisch gebied het tegen elkaar opnemen in een culinaire team competitie, bartender competitie en pastry chef competitie. Elk deelnemend team vertegenwoordigt een Caribisch (ei)land. Elk land heeft individuele wedstrijden gehouden om hun nationaal team te selecteren. Het team dat Suriname zal vertegenwoordigen in Miami bestaat momenteel uit: Tirsa Braumuller, Giovanni Asmo, Jethro Wirht, Michel Blackson, Sherwin Alexander, Algeray Ravenberg, de team coördinator, de team trainer en de PR officer. Ter voorbereiding op het evenement organiseert elk (ei)land twee wekelijkse dinners om hun team goed voor te bereiden en de saamhorigheid te verankeren. Daarnaast zijn de dinners ook bedoeld om geld te vergaren voor dekking van de kosten naar en tijdens de wedstrijden in Miami. Deze zijn geraamd op US$ 33,000.00. De volgende fundraising diner wordt gehouden op dinsdag 28 januari in Spice Quest. Voor een bedrag van $50 kan men genieten van een welkomstcocktail, een surpise en een drie gangen menu met voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Elke fundraising dinner verschilt. Dit omdat er elke keer een mysterie basket wordt gegeven aan de team, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de regels van wedstrijden in Miami.

error: Kopiëren mag niet!