Shri Brahmaschool neemt afscheid van schoofhoofd

IFHet was feest op de Shri Brahmaschool te Leiding 9a. Het schoolhoofd werd er op haar voorlaatste dag verrast met een feestje. ‘Na 39 jaar en 4 maanden stop ik ermee’, zegt mevrouw Shantadebie Sheombarsing. Ze is nog een dag schoolhoofd en is blij verrast met de geste van haar leerkrachten en leerlingen.
Wat ze gaat doen met haar vrije tijd is duidelijk. ‘Mijn kinderen hebben mijn telefoon afgepakt. Ze zeiden ‘mama, niemand hoeft u te bellen of te bereiken. U gaat de komende maanden alleen maar relaxen en tijd besteden aan uw kleinkind’. Dus daar kijk ik erg naar uit.’ Als zij terugkijkt op haar dienstjaren is ze zeer tevreden. ‘Ja, ik ben wel trots op mijn oud leerlingen. Allemaal zijn ze op goede posities terechtgekomen. Dat is goed!’ Ze wil graag herinnerd worden als een leerkracht die op een goede manier met de leerlingen omging. ‘Er is wel een verschil met toen en nu, moet ik zeggen. Toen kon je leerlingen bereiken door te praten. En leerlingen leken leergieriger te zijn. Toen had je geen BlackBerry en andere afleidingen. Dat maakt het tegenwoordig wel lastiger om door te dringen tot kinderen.’ Mw. Sheombarsing is schoolhoofd van de Shri Brahmaschool geweest van 2009 tot en met heden. Haar nalatenschap voor de school bestaat uit een ICT-lokaal en een mediatheek. Ook was zij de eerste die de lokalen van kleur liet voorzien en de toiletten op school aanpakte. Dit heeft ze kunnen doen door middel van donaties van diverse bedrijven, maar ook particulieren uit de buurt. Als laatste wil het oud schoolhoofd de jeugd nog op het hart drukken goed te leren op school en lief te zijn. ‘En ze moeten vooral goed luisteren naar hun ouders, want die hebben altijd het beste met hun voor!’
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!