Diamanten huwelijk voor echtpaar Hira-Khemon

Het echtpaar Hira-Khemon tussen de dc en haar kinderen (foto: BIC Saramacca)
Het echtpaar Hira-Khemon tussen de dc en haar kinderen (foto: BIC Saramacca)
Het echtpaar Hira-Khemon heeft op zaterdag 18 januari samen met de familie, kennissen en vrienden hun diamanten huwelijk gevierd. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca was er ook bij om namens de president de felicitaties over te brengen. Het echtpaar heeft 11 kinderen onder wie 5 dochters en 6 zonen, waarvan 2 zonen en 1 dochter helaas zijn komen te overlijden. Verder zijn er 19 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Sewpersad Hira is geboren op 19 maart 1931 in Wanica en Subhadra Hira- Khemon is geboren op 10 januari 1935 in Saramacca. Ze gaven elkaar het jawoord op 20 januari 1954 in de toenmalige distrikt Suriname
In zijn werkzame leven is Sewpersad een landbouwer. Hij heeft eerder rijst geplant en nu plant hij komkommer, kool en ander bladgroenten. Daarnaast is Sewpersad Hira actief geweest op sociaal gebied in onder andere chautalgroepen. Hij is ook heel creatief in het vlechten van mandjes. Echtgenote Subhadra heeft bewust gekozen om huisvrouw te zijn en staat hem altijd bij. Het geloof (vaidik dharma) speelt ook een grote rol in het leven van het echtpaar. Volgens het echtpaar zijn wederzijds vertrouwen, respect en vooral verdraagzaamheid voor elkaar heel belangrijk in een huwelijk. Beide echtgenoten verkeren in goede gezondheid. Ze belijden het Hindoe-geloof. Volgens dc Ramdhani zijn mensen die tientallen jaren zijn gehuwd een voorbeeld voor de samenleving. Hij zegt dat de jongeren hun moeten opvolgen.

error: Kopiëren mag niet!