Directeur SGT nu het zwarte schaap

Nadat de plooien zijn glad gestreken tussen de Bond van Leraren en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling geven beide partijen aan dat het probleem bij de leiding van de school zou liggen. Zo zouden de zaken niet zijn doorgestuurd naar het ministerie. “De directeur van de school heeft verzuimd zaken langs de hiërarchische weg te laten lopen”, gaf Adhin aan. BvL-voorzitter Wilgo Valies was het eens met minister Adhin.
De directeur van Scholengemeenschap Tamanredjo, Soetodrono Soedirman, gaf aan niet achter de acties te staan, omdat deze werden gevoerd zonder hem erbij te betrekken. Het schoolhoofd zegt niet op de beschuldigingen in te willen gaan van de minister en de BvL-voorzitter. ‘Niet alles is zo, als dat gezegd wordt’, zegt Soetodrono. De zaken zouden wel door hem zijn doorgestuurd naar het ministerie. De repetitieronde die afgelopen maandag moest aanvangen, is verschoven met een week. De verloren uren worden deze week ingehaald. Het schoolhoofd geeft aan dat de rust terug is gekeerd op school. Voor een betere samenwerking met de leerkrachten zal de directeur een gesprek met ze hebben. De school heeft een tekort aan administratieve krachten en een tuinman en ontbeert elektriciteit. De directeur is nog steeds in een waarnemende functie.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!