Gepensioneerden gaan morgen de straat op

De leden van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerde in Overheidsdienst (BBGO) zullen donderdag een petitie indienen bij de president. Voorafgaand hebben de leden een algemene ledenvergadering. De leden zullen met de bus vervoerd worden naar omgeving Onafhankelijkheidsplein en zullen vanuit het plein lopen naar het kabinet van de president. Aan de voorzitter van DNA zal ook een petitie worden aangeboden. De gepensioneerden zijn er niet content mee dat de welvaartvastheid van hun pensioen is teruggenomen. Hierdoor maken de gepensioneerden uit overheidsdienst geen aanspraak meer op de 10% verhoging die de ambtenaren hebben gehad in 2012. Dit is aangegeven in het Staatsbesluit met Staatsbladnummer 2013 No.10. De bond streeft ernaar dat het laatste staatsbesluit wordt opgeschort.
Armand Deekman, voorzitter van de BBGO, zegt dat het bestuur al langer dan een jaar met de overheid in gesprek is, ‘maar er zijn geen vorderingen merkbaar’. De laatste onderhandelingen met de overheid waren op 20 mei van het vorige jaar en wel met de vicepresident. De vergadering werd toen verdaagd en is nooit meer voortgezet. Op 17 juni en de afgelopen maand heeft het bestuur een brief verstuurd naar de vicepresident, ‘helaas zonder resultaat’.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!