Hocus pocus voor kantongebouw

1Hocus Pocus voor het Kantongebouw1Een groot blad met daarop een aantal ingrediënten zoals snoepjes, sigarettenpeukjes en andere niet te identificeren voorwerpen lagen vlak voor het kantongebouw aan de Frederik Derbystraat. Kennelijk een poging van een naaste familielid van één van de arrestanten om de kantonrechter te beïnvloeden. In het verleden werd deze methode toegepast om anderen af te schrikken. Alle voorbijgangers keken verbaasd ernaar en maakten soms opmerkingen. Ze vroegen zich af wie de gelukkige persoon zou zijn die gisteren van de rechter naar huis mocht gaan. Dagblad Suriname sprak met een ex-officier van justitie. In haar carrière is zij vaak genoeg geconfronteerd met deze zaken. Men liet het meestal door iemand verwijderen die weet had over deze praktijken. Families blijven in de veronderstelling leven dat zij op deze manier hun dierbare, die vanwege het plegen van een strafbare handeling ingesloten zijn, kunnen los krijgen.

error: Kopiëren mag niet!