Samen 35 jaar geëist in berovingszaak op goudconcessie

Vijf Brazilianen staan terecht wegens diefstal middels geweldpleging op een goudconcessie gebied. Het feit werd gepleegd op 4 maart 2013. Zij worden ervan verdacht 100 gram ruw goud, US$ 8000 en enkele mobiele telefoons van de mijnwerkers te hebben buitgemaakt. De openbare aanklager, Roy Elgin, plaatste alle bewijsmateriaal op een rijtje alvorens hij overging tot de formulering van de strafeis. Tegen elk van de verdachten eiste het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke celstraf van 7 jaar met aftrek. De verdachten zijn, zoals in het dossier staat vermeld, op heterdaad betrapt. Via de Centrale Meldkamer werd een bericht gelanceerd dat een 6-tal Brazilianen een gewapende overval had gepleegd in een goudconcessiegebied.
De daders waren na hun snode daad vertrokken in een Prado. De sterke arm signaleerde het voertuig en kon op een bepaald moment de wagen met daarin de 5 verdachten klemrijden. Op een van de daders werd een mobiele telefoon aangetroffen die positief herkend is door de benadeelde. Uit de getuigenverklaringen blijkt dat een hunner een opvallend spitse neus en opvallende oren had. Tegen elk van hen achtte Elgin het feit bewezen en hij vorderde een straf van 7 jaar. De raadsleden krijgen op 3 maart de gelegenheid om te reageren op de strafeis van de vervolging. Tot dan blijven deze 5 Brazilianen achter de tralies.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!