Brandstichter mishandelt politieman tijdens aanhouding

De 53-jarige S.B. stak gisteren zijn eigen houten laagbouw woning in brand. Volgens buurtbewoners vertoonde de verdachte op een bepaald moment een afwijkend gedrag en maakte amok. Ressortcommandant van Albina, inspecteur John Koorndijk, bevestigt dit geval. Hij geeft aan dat er een telefonische melding binnenkwam betreffende een brand aan de oude weg naar Papatam. Verder deelt de inspecteur mee dat de verdachte tijdens zijn aanhouding de politie heeft aangevallen met een plank, waarbij een van de politieagenten een slag aan zijn schouder opliep. S.B. vertoont een afwijkend gedrag en na overleg met het Openbaar Ministerie wordt er een beslissing genomen omtrent zijn aanhouding. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de woning geheel is afgebrand. Deze was niet verzekerd tegen brand.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!