OS Gitaarstraat officieel overgedragen

OS Gitaarstraat officieel overgedragenOS Gitaarstraat is de naam van de nieuwe school die gisteren is overgedragen. De school is deel van het project van Task Force met als doel om het aantal leerlingen per klas te verminderen. De minister van Openbare Werken heeft gisteren de school officieel overgedragen aan collega minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.
De minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, zegt de school een bewijs is dat het ministerie aan een van de randvoorwaarden heeft voldaan om het onderwijsproces te bevorderen. De nieuwe school is twee weken geleden van elektriciteit en water voorzien. Er wordt nog uitgekeken naar administratieve krachten. Volgens de minister is het normaal dat leerkrachten overuren maken op administratief werk.
Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken, zegt dat in verband met het spoedeisend karakter er gebruik gemaakt is van een standaard bouwtekening, die waar nodig is bewerkt. Er zijn op 119 scholen in totaal 372 lokalen bijgebouwd, 32 kantoorruimten, 34 toiletgroepen, 22 mediatheken, 6 opslagruimten en 11 practicumlokalen. De overnachtingen op scholen voor inschrijven is daardoor tot het verleden gaan behoren, zegt Parmessar. De school bestaat uit 54 leslokalen, is gebouwd door het aannemings bedrijf Mijland en heeft SRD 2.8 miljoen gekost.
Dc van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani zegt dat de regering extra aandacht besteedt aan onderwijs, wetenschap en cultuur, omdat de overheid bewust is dat deze belangrijke instrumenten zijn voor het ontwikkelings proces, dat uiteindelijk moet leiden tot welvaart en welzijn. De bouw van de nieuwe school is een bevestiging van het bovenstaande, gaf de burgervader aan tijdens zijn speech
Het Task Force-project, onder voorzitterschap van Eddy Jozefzoon, is in het leven geroepen om op korte termijn oplossingen te brengen voor het probleem van inschrijven van leerlingen en het verbeteren van het onderwijsrendement. Er is US$ 20 miljoen gereserveerd hiervoor en SRD 20 miljoen voor vervanging van leermiddelen en het aangaan van licentiecontracten. Het is de bedoeling dat voor de kleuterschool er een klassengrootte van 18 leerlingen komt en het glo een klassendeler heeft van 25 leerlingen. Op voj- en vos-niveau mogen maximaal 22 leerlingen in een klas zitten. Deze regel zou op 1 oktober 2012 ingaan. Echter kunnen we tot nu toe niet spreken van een feit.

error: Kopiëren mag niet!