Minister Adhin heeft geen politieke ambities

Minister Adhin heeft geen politieke ambities‘Dit hoor ik voor het eerst’, zei Onderwijsminister Ashwin Adhin lachend aan Dagblad Suriname, toen hem de vraag werd gesteld of hij bij de komende verkiezingen in 2015 op de kandidatenlijst van de NDP zal prijken. De bewindsman bestempelde deze geluiden als een lachertje en toonde geen interesse om verder hierop in te gaan.
Adhin volgde zijn voorganger Shirley Sitaldin op als Onderwijsminister. Dit vond plaats in juli van het afgelopen jaar nadat Sitaldin haar portefeuille ter beschikking stelde aan president Desi Bouterse. Het accepteren van haar ontslagaanvraag door Bouterse vond opmerkelijk snel plaats. Sitaldin op haar beurt nam het roer over van haar voorganger Raymond Sapoen toen deze werd gedirigeerd naar het ministerie van Handel en Industrie. Adhin is de derde minister die de scepter zwaait op het Onderwijsministerie vanaf het aantreden van regering Bouterse in 2010.
Adhin is geen onbekende in de Surinaamse samenleving. Hij is voorzitter geweest van de Culturele Unie Suriname (CUS) en is ook docent op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Adhin heeft zich gespecialiseerd in Informatie- en Communicatietechnologie. Hij heeft zich het afgelopen jaar ook ingezet voor een grootse viering van de 140 jaar Hindoestaanse Immigratie.
Bouterse heeft Adhin zelf benaderd om de job aan te nemen en hij drukte de nieuwe minister dan ook op het hart om naar niemand anders te luisteren. Indien het staatshoofd contact met hem wil, zal dat via vicepresident Ameerali geschieden, werd aan Adhin voorgehouden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!