Jopie Pengel indien in leven 98 jaar

1 Jopie Pengel indien in leven 98 jaarDe NPS heeft in verband met de 98ste geboortedag van Jopie Pengel (Johan Adolf Pengel) zoals gebruikelijk een krans gelegd bij zijn standbeeld. Jopie Pengel heeft in diverse functies gediend namens de NPS. In 1949 werd hij gekozen tot Statenlid, in 1955 was hij voorzitter van de Staten en van 1963 tot en met 1969 heeft hij gediend als premier van Suriname. Daarnaast is hij ook minister geweest van Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en van Financiën. Pengel is ook de oprichter geweest van de huidige AVVS De Moederbond. Pengel overleed op 5 juni 1970, op 54-jarige leeftijd, in het ’s Landshospitaal vanwege een opgelopen bloedvergiftiging. Thans heeft de NPS een wetenschappelijk bureau dat vernoemd is naar Pengel, het Japin Instituut (Johan Adolf Pengel Instituut). Pengel staat vooral bekend om de leuze: “Wacht even, wees gerust, alles komt terecht”. De partij maakt zich op, om na de verkiezingen van 2015, wederom in het machtscentrum te komen. De verwachting van de partij is dat alles terecht komt zoals Pengel zou hebben gezegd.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!