Eén geval van Chikungunya op Dominica

An Aedes albopictus female mosquito feeds on a human blood meal. Photo by James Gathany, Centers for Disease Control and PreventionNa St. Maarten bevestigt Dominica een geval van de chikungunya ziekte. Op donderdag maakte het ministerie van volksgezondheid in Dominica dit bekend. Chikungunya is een virale ziekte, die voornamelijk door de Aedes aegypti muskiet wordt veroorzaakt en dengue-achtige symptomen geeft. Symptomen van de ziekte zijn een plotselinge hoge koorts, ernstige pijn in de polsen en enkels, spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid en huiduitslag.
Dominica’s chief medical officer, dr. David Johnson, gaf tijdens een persconferentie te kennen dat dit het eerste officiële geval van de chikungunya-ziekte op het eiland is. ‘We kunnen nu bevestigen dat we het eerste lokaal voorkomende geval van chikungunya in Dominica hebben. Het is een vrouwspersoon die een geschiedenis heeft van reizen van en naar St. Maarten’, zei hij. Johnson benadrukte dat er op dit moment ‘geen reden is voor alarm of schrik.’ Het ministerie van volksgezondheid is doende proactieve maatregelen te treffen. ‘Er is geen reden voor alarm op dit moment, de persoon die besmet is met de chikungunya ziekte is hersteld, is thuis en maakt het goed’, zei hij. Hij voegde eraan toe dat Dominica nog steeds een veilige plek is om te reizen, voor vakantie, of zakendoen.
Ondertussen heeft de nationale epidemioloog, dr. Paul Ricketts, de onderdanen verzekerd dat de meeste gevallen van chikungunya mild zijn en de patiënten zonder grote problemen zullen herstellen.

error: Kopiëren mag niet!