Nederlander op rolstoel trachtte bijkans 4 kilo cocaïne uit te voeren

Ronald M., een Nederlander, werd op 20 december 2013 op de luchthaven aangehouden met 39.37 gram cocaïne. De verdachte heeft ooit een beroerte gehad, waardoor hij in een rolstoel is beland. Desondanks trachtte hij drugs uit te voeren. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat Ronald een deel had geslikt en een deel in zijn reiskoffer had bewaard. Zijn advocaat Kersenberg verzocht rechter Marie Mettendaf om de voorlopige hechtenis van de verdachte te willen opschorten. Dit verzoek deed zij op grond van de gezondheidssituatie van haar cliënt. De raadsvrouw gaf aan dat de verdachte de medicijnen niet heeft welke de arts voor hem had voorgeschreven. Hij krijgt slechts paracetamol in het cellenhuis.
De magistraat gaf de vervolging de beurt om hierop te reageren. Volgens officier Ilse Krenten bestaan er nog steeds ernstige bezwaren tegen de verdachte. Uit de verklaringen van de verdachte blijkt dat hij reeds drie keren drugs heeft uitgevoerd. De magistraat wees het verzoek van de advocaat dan ook af en stelde de verdere behandeling uit tot 7 februari. Dit, vanwege het feit dat de raadsvrouw nog niet over het nodige dossier beschikt. Hangende het verdere onderzoek blijft Ronald aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!