16-jarige verdacht van brandstichting te Winti Wai

Na gedegen speurwerk naar aanleiding van de aanhoudende geruchten dat er sprake is van brandstichting te Winti Wai, heeft de politie een 16-jarige in kaart gebracht. Politie Latour werkt samen met recherche Nieuwe Haven aan deze zaak. De vorige week brandden acht wooneenheden af op het terrein aan de Toemak Hoemakweg, die illegaal stroom aftapten van één woning. In totaal raakten 25 personen dakloos.
De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, heeft gelijk toegezegd een nieuw pand neer te zetten en wel binnen een week. Het terrein werd met veel voortvarendheid de dag na de brand schoongemaakt, ondanks het feit dat gelijk al geluiden over brandstichting te horen was.
Nu is de vraag waar de politie het bewijs vandaan moet halen. De brandweer heeft nog geen rapport kunnen produceren en nader onderzoek is niet meer mogelijk. Ook is niet gebleken dat de Forensische Opsporing bewijsmateriaal heeft kunnen verzamelen.
De 16-jarige is ondergedoken in het binnenland. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!