Saai in Saramacca

Saai in Saramacca zwembad Saramacca (1)Saramacca is een mooi district. Het leven is er rustig en vredig. Wie even de stad wil ontvluchten, is er met een uurtje rijden en kan er gaan genieten van de mooie oude gebouwen in de hoofdstad Groningen en omstreken of even langs het water zitten en genieten van het lekkere briesje.
Daar is ook alles mee gezegd. Verder valt er namelijk niets te beleven in het district. Geen discotheken of bioscopen, geen mensen op straat. Voor de volwassenen onder ons kan die rust prettig zijn, maar wat te doen als jongere?! Praktisch niets! Dc Ramdhanie beaamt het. ‘Ja, het klopt dat mijn district voor de jongeren saai is!’, zegt hij lachend. ‘Maar daar gaat verandering in komen!’ In een kort interview vertelt de dc dat er plannen zijn onder andere een nieuwe middelbare school.
De dc geeft ook aan dat er mogelijk iets gaat gebeuren aan het zwembad! In Groningen staat er namelijk een zwembad, aan de oever van de rivier, genaamd de Pireng. In haar hoogtijdagen een mooie plek voor bezoekers van buiten het district, maar ook de plek waar jongeren hun energie kwijt konden. Al bijna tien jaar is het zwembad in een zwaar vervallen staat. De watertoevoer is niet goed afgesloten, waardoor er stilstaand water in de verder lege baden ligt en er dus algengroei is ontstaan. Het ziet er erg verlaten uit. Zo verlaten dat het verzoek op de, eveneens vervallen, deur van de wc om het netjes achter te laten zeer komisch wordt. Ondanks de verwaarloosde toestand van het zwembad gebeurt er heel soms nog wel iets. Zo was het vorig jaar nog de locatie waar het Leger des Heils voedselpakketten uitdeelde.
‘We zijn bezig met een onderzoek. We willen ons meer gaan richten op het toerisme en er moet een pier komen. Dan gaan we natuurlijk ook het zwembad aanpakken!’ Wanneer dat zal zijn, is nog niet te zeggen! Het onderzoek wordt gedaan door Fairali Design-Engineering-Consultancy NV. Zij moeten zich in principe richten op het verfraaien van Groningen en het stadje nog aantrekkelijker maken voor de toeristische industrie. Door middel van dit onderzoek hoopt men particulieren te interesseren om geld te investeren in Groningen. Er wordt gekeken naar een aantal punten, zoals de aanpak van de infrastructuur bij het Monumentenplein en langs de rivieroever. Ook het zwembad staat op de agenda van Fairali en eveneens zal er worden gekeken naar andere benodigde faciliteiten voor de Groningse facelift! Het doel is om toerisme, naast aardoliewinning en landbouw, de derde belangrijke sector van het district te maken. De dc wacht eerst de resultaten van het onderzoek af. Als dat afgerond is, zal het volgens hem gemakkelijker zijn om aan te geven wanneer de eerste jongere, of toerist bij voorkeur, in Saramacca weer een duik kan nemen in het zwembad .
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!