Stichting Toerisme Suriname houdt Vakantiebeurs

Van 15-19 januari 2014 houdt de Stichting Toerisme Suriname een Vakantiebeurs te Utrecht, Nederland. Het doel is het promoten van Suriname als vakantieland. De voordelen van een reis naar Suriname moeten meer onder de aandacht komen van toeristen. Er is veel te zien, maar er is écht extra inspanning nodig, want in Suriname is alles duur. ‘Voor een maand Suriname ben je al gauw 3000 Euro kwijt per persoon en als je op excursie gaat, betaal je steeds de hoofdprijs’, zegt een toerist.
Aan de prijs-kwaliteit verhouding moet nog veel gedaan worden. Bij volledig verzorgde excursies willen accommodaties niet altijd goed werken, maar dat moet de toerist maar voor lief nemen. Aan de prijs doet de touroperator zeker niets. Wil Suriname concurrerend zijn als tropisch oord en zeker als de strijd met de rest van het Caribisch gebied aangebonden moet worden, dan moet Suriname echt iets aan de kwaliteit gaan doen. Verantwoordelijkheid nemen voor goed transport, goede informatie, stromend water en 24/7 elektriciteit zijn maar enkele van de minimale voorwaarden die touroperator moeten kunnen garanderen.
Een bezoek aan het land Suriname staat gelijk aan een culinaire ontdekkingsreis. De Surinaamse keuken is een mix van gerechten uit internationale keukens, zoals de Hindoestaanse, de Creoolse, de Javaanse, de Chinese, de Nederlandse, de Joodse en de Portugese. Op de Vakantiebeurs bestaat de mogelijkheid om dit alles te proeven. Chefkok Patrick Rechards zal de lekkerste Surinaamse gerechten bereiden op de stand van Stichting Toerisme Suriname. En hij doet dit niet alleen. Samen met vrienden, onder wie Jörgen Raymann, Gerda Havertong en Roué Verveer, geeft Patrick iedere dag een kookdemonstratie.
Suriname blijft ondertussen niet stilzitten
De standaardisatie van de touroperators is ter hand genomen. Het is al af en ligt bij het bestuur van Surinaams Standaarden Bureau (SSB). Dit bureau moet een beslissing nemen en wanneer dat gebeurd is, wordt de standaardisatie officieel aangeboden aan de minister van TCT. Deze neemt dan een beslissing of de standaardisatie verplicht gesteld wordt of als aanbeveling gehanteerd gaat worden. Dit laat Rabin Boeddha, voorzitter van de technische commissie van de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), weten. ‘De toeristische branche geeft al geruime tijd aan dat ze graag naar een standaardisatie wil gaan om in de toekomst opleidingen en trainingen te kunnen verzorgen die naar de standaarden toegaan.’ Bij een groei van 8-10% in toeristenaantallen in de afgelopen jaren is er een trend die groeiend is, maar het voortzetten van deze trend hangt af van de aangeboden producten en investeringen die gedaan worden. Hier komt de juiste wetgeving bij kijken. ‘Investeerders willen geen grote risico’s nemen wanneer de zaken niet in orde zijn. Op eigen kracht groeit de sector, maar om verder te komen, moeten er internationale investeringen komen’, aldus Rabin Boeddha.

error: Kopiëren mag niet!