Spelende schoolkinderen zonder toezicht langs de weg

Spelende kinderen marlon 1
Spelende kinderen marlon 2Het zal je eens overkomen!! Je denkt dat je kinderen veilig op school zijn en dan zie je televisiebeelden waarop je kleuter zonder toezicht langs een van de drukste straten in Paramaribo aan het spelen is met andere schoolgenoten. Dit deed zich voor aan de Zwartenhovenbrugstraat. Een leerkracht had een groepje schoolkinderen, dat onder haar toezicht was, buiten op straat langs de openbare weg achtergelaten. Het vermoeden bestaat dat deze leerkracht zich in de boetiek bevond om het een en ander te bezichtigen of te kopen.
Marlon Rozenblad die in de omgeving van de boetiek zijn eigen zaak heeft, gaf aan Dagblad Suriname te kennen dat hij op het geluid van toeterende auto’s afging. Hij zag toen op gegeven moment de schoolkinderen gevaarlijk langs de weg spelen met elkaar. Hij kan zich niet voorstellen dat een leerkracht het kan maken om kinderen langs de Zwartenhovenbrugstraat, een van de drukste straten, zonder toezicht achter te laten terwijl ze zelf in een boetiek het een en ander gaat doen. Rozenblad maakte hiervan beeldopnamen, waarop duidelijk te zien is dat de kinderen lange tijd zonder toezicht aan het rondrennen zijn. Op een gegeven moment kwam de lerares uit de winkel en Rozenblad vroeg naar haar naam en de school waar de kinderen vandaan komen. De lerares antwoordde dat het een school aan de Henck Arronstraat betrof. De kinderen waren in blauw/witte gymkleding.
Rozenblad vindt dat er harde maatregelen getroffen moeten worden tegen zo een leerkracht. Bij het ter perse gaan van de krant kon geen enkele school aan de Henck Arronstraat aangeven dat zij een lerares met die naam in dienst hadden. Mogelijk kan de schoolleiding wel de schoolkinderen herkennen. De beelden zijn op de redactie van Dagblad Suriname ter inzage.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!