Bewoners Welgedacht C voelen zich niet veilig

In december deed zich een incident voor te Welgedacht C waarbij een dief op heterdaad betrapt werd door één van de bewoners waar er werd ingebroken. De huiseigenaar bewapende zich met een jachtgeweer en schoot de dief neer. Een bewoner van Welgedacht C, die anoniem wenst te blijven, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij zich niet veilig meer voelt. “Ik ben bang.” Het komt vaker voor dat dieven inbreken in de buurt. De bewoner geeft aan bang te zijn om op zijn huidige adres te wonen. Een andere buurtbewoner, Shantakoemari Sobha, bevestigt dat het vaker voorkomt dat dieven inbreken en spullen meenemen. Ze woont al jaren te Welgedacht C en er is nog nooit bij haar ingebroken, maar alleen het idee al dat mensen inbreken terwijl je in diepe rust bent, lijkt haar beangstigend.
Benadeelde hekelt houding politie
De bewoner die de dief neerschoot op de bewuste dag van 15 december, geeft aan de redactie te kennen dat hij er een trauma van heeft overgehouden. Niet alleen hij als persoon, maar ook zijn gezin ervaart een trauma. “Die kleine van twee jaar geeft steeds aan dat er een dief in huis is en dat de politie moet komen.” De huiseigenaar kan niet goed functioneren, hij leeft met het idee dat de dieven elk ogenblik weer kunnen toeslaan. Van de vier dieven werd één doodgeschoten. De overige zijn nog op vrije voeten. Één van ze was de taxichauffeur, twee hadden ingebroken bij de benadeelde en eentje had ingebroken bij de buren.
De huiseigenaar zegt dat hij steeds aan zijn gezin thuis moet denken als hij aan het werk is. Hij kan ook niet tot laat in de avond op straat blijven. Zodra een auto voor zijn huis stopt, komt de vrees in hem op dat de dieven weer zullen toeslaan. Vanuit justitie is geen enkele vorm van begeleiding gekomen. “Niet eens dat de politie even komt om te vragen, ‘meneer gaat alles goed?’”, merkt hij op.
Op de bewuste dag heeft de heer des huizes in principe een waarschuwingsschor gelost. De zaak is nog in behandeling bij de politie en zijn wapen is al geruime tijd in bewaring. Hij wil graag zijn wapen terug want hij voelt zich niet veilig. Hij geeft ook aan dat het vaker voorkomt dat mensen voor zijn deur stoppen. De benadeelde hekelt ook het feit dat de politie hem als verdachte beschouwt. “Vandaag ben ik nog bij de buurman geweest waar ik enkele voetafdrukken in het zand zag.” Hij hoopt dat justitie hem zal informeren wat de stand van zaken is, want tot de dag van vandaag lukt het de huiseigenaar nauwelijks om in contact te komen met de justitiële autoriteiten betreffende deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!