Rogatoire commissie in zaak bende Piet Wortel

De Nederlandse rechter heeft de verdere behandeling van de zaak Tridore geschorst en verwezen naar de rc, laat de persofficier van het Landelijk Parket Rotterdam weten. Er komt nu een rogatoire commissie in deze zaak. Op 13 en 14 januari zullen in Suriname verschillende getuigen worden gehoord, waarna de verdere behandeling in Rotterdam vervolgd zal worden. Het onderzoek Tidore is begin 2010 gestart na de onderschepping van 1.000 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. De partij was verstopt in een lading whisky uit Trinidad. Piet Wortel kwam toen in beeld als degene die achter de smokkel zat. Onder Tridore vallen nog minstens tien deelonderzoeken. Piet Wortel werd samen met 4 andere verdachten op 3 april vorig jaar in Barcelona opgepakt voor het begin van de Champions League wedstrijd van hun club tegen AC Milan. Hij investeerde zijn drugsverdiensten in voetbal. Zo financierde Piet Wortel zijn eigen hoofdklasse club in Suriname, SV Notch, en bezochten ze regelmatig wedstrijden van de voetbalclub FC Barcelona. Dit onderzoek is één van de grootste strafzaken van het Nederlands landelijk parket en de nationale recherche van de afgelopen twee jaar.
“Ik heb hier niets mee te maken”, heeft Wortel steeds volgehouden. Volgens de hoofdverdachte klopt het niet wat de officier van justitie aangaf in het onderzoek. Ook zegt Wortel het belastend te vinden dat personen die hij heeft gesproken en besproken samen met hem in verband worden gebracht met drugs. Zo komen namen van president Bouterse en ex-minister Santokhi voor in de tapverslagen. Inmiddels hebben de advocaten van de rechtbank toestemming om de afgeluisterde gesprekken van hun cliënten te beluisteren. Deze tapverslagen zijn als bewijs aangeleverd bij de rechtbank. Het OM zal dvd’s met deze gesprekken verstrekken aan de advocaten. De advocaten en de verdachte Wortel beroepen zich erop dat de gesprekken niet goed vertaald zijn of uit hun context zijn gehaald. Dit willen de advocaten nu dus zelf doen vaststellen.

error: Kopiëren mag niet!