Belagers ontvoeren man na aanrijding

Drie mannen zijn door de politie van Santodorp opgepakt wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving, poging tot diefstal middels geweldpleging, bedreiging en vernieling. Inspecteur Sandra Claver (ressortcommandant) deelt desgevraagd aan Dagblad Suriname mee dat een taxichauffeur tegen een auto van de drie mannen is aangereden. Na de aanrijding stapte de taxichauffeur uit om met de eigenaar te gaan praten. De heren waren op dat moment bezig te borrelen. Één van de mannen met rastahaardracht begon te keer te gaan. Hij trok de aan de halsketting van de taxichauffeur en zei dat hij hem moest betalen. Hierna moest hij trappen incasseren. Een vriend die samen met de taxichauffeur meereed, stapte op een gegeven moment uit de wagen. Één van de drie mannen haalde een houwer uit zijn kofferbak. Terwijl de drie mannen met de vriend spraken, reed de taxichauffeur weg met achterlating van de vriend. De verdachte gewapend met de houwer gooide het voorwerp op de auto waardoor het voertuig beschadigd is. De taxichauffeur deed aangifte bij de politie van Santodorp. Kort hierna kreeg de politie een aangifte dat een man was ontvoerd. De belagers eisten SRD 1.500 om het slachtoffer vrij te laten. Zij wilden SRD 1.500 voor de schade van de wagen. De politie heeft toen een algemeen bericht gelanceerd waarbij de kenmerken van het voertuig van de daders werd meegedeeld. De aanrijding vond plaats te Sunny Point. Ergens aan de Mariestraat werd de wagen onder een garage gesignaleerd. Operatie ‘Faya Blo’ werd ingeschakeld die de arrestatie verrichtte. De drie geweldenaars werd in de boeien geslagen en het slachtoffer werd bevrijd door de politie. Na de aanhouding werden de belagers overgebracht naar de politiepost van Santodorp. Inspecteur Claver stelde het trio in verzekering. Hangende het onderzoek blijven zij achter de tralies.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!