Vier- en achtjarige nichtjes beschuldigen oom van verkrachting

Twee nichtjes van vier en acht jaar beschuldigen hun oom Lloyd van verkrachting. De twee kinderen waren voor gisteren als getuigen gedagvaard in deze zaak. Kantonrechter Albert Ramnewash stelde de verdere behandeling uit naar 21 januari. Dit, vanwege het feit dat de raadsman van de verdachte afwezig was tijdens de behandeling. Bovendien zou Lloyd bijstand willen hebben van zijn raadsman.
De twee meisjes kwamen met hun grootmoeder en tante naar de zitting. Dagblad Suriname knoopte een gesprek met de grootmoeder na de behandeling van de zaak. Volgens de oma zijn de twee meisjes de kinderen van haar dochter. De moeder van de kinderen werkt en blijft niet met hun. De verdachte is een broer van de moeder en zoon van de oma. Het feit werd door leerkrachten op school ontdekt.
De openbare aanklager, Reshna Jhinkoe, achtte het van belang om de twee leerkrachten op de volgende zitting te horen. Volgens verklaring van de kinderen zou de oom de handeling in het jaar 2012 en 2013 hebben gepleegd. Op 21 januari worden de twee slachtoffers en beide leerkrachten gehoord. De kinderen werden in de raadkamer gehoord. Hangende het verdere onderzoek blijft Lloyd in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!