Geen wachtdienstregeling BZSR weekend

Patienten moeten betalen zaterdag en zondag
De voorzitter van de Vereniging van RGD-Artsen (VRA), drs. Jules Cruden, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er geen regeling is voor de weekenden wat betreft het Basis Zorgstelsel (BZSR). De huidige wachtdienstregeling is voor RGD- en SZF-patiënten. Bij de laatste alv van de vereniging is besloten dat in afwachting van een regeling, die moet komen, het PZS-systeem gehanteerd zal worden. PZS is de Particuliere Ziektekostenverzekering bij Self Reliance. Bij het PZS-systeem moeten patiënten voor een consult in het weekend een bepaald bedrag betalen. De patiënten krijgen dan een betaalbewijs en mogen dat bedrag declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Gaat het om een patiënt die bij de betreffende arts is ingeschreven, dan wordt er niet betaald. Klachten hebben Cruden bereikt dat BZSR-patiënten die contant betalen aan de artsen, niet vergoed worden door Self Reliance.
Cruden geeft aan dat de vereniging wacht op een uitnodiging van de verzekeringsmaatschappij om de BZSR-regeling voor de weekenden in orde te krijgen. “Als de vereniging morgen opgeroepen wordt, gaan de gesprekken gevoerd worden en als er een regeling is getroffen, dan wordt dat naar alle andere artsen bericht”, geeft Cruden aan. Hij weet dat voor de VMS (Vereniging van Medici in Suriname) er wel een regeling is getroffen voor de weekenden. Een medewerker van Self Reliance geeft aan dat ze geen informatie kan verstrekken over de BZSR-regeling voor de weekenden. Het enige wat de redactie als informatie kreeg was een e- mail adres waarop vragen gesteld mogen worden. “Wij werken met bepaalde protocollen die in acht genomen moeten worden”, gaf de medewerker verder aan.

error: Kopiëren mag niet!