‘Ik zei mijn zoon altijd om rustig te rijden’

1 vader‘Ik zei mijn zoon altijd om niet ruw te rijden op straat’, zegt de verdrietige vader van het 16-jarige verkeersslachtoffer Mohamed Sharief Salarbaks aan Dagblad Suriname. Een botsing tussen de tiener en een voertuig aan de A.K. Doergashawstraat te Nickerie werd hem fataal. Sharief reed volgens politieonderzoek op zijn bromfiets over de A.K. Durgashawweg komende vanuit de richting van Waldeck en gaande in de richting van Nieuw Nickerie. Een auto reed voor hem over dezelfde weg. De auto werd bestuurd door een vrouw. Op een gegeven moment wilde de vrouw rechts afslaan in een weg. Zij bracht haar auto tot stilstand om zodoende het achter haar komend verkeer voorrang te verlenen. De bromfietser lette vermoedelijk niet op en reed met kracht aan tegen de achterkant van de auto. Hij raakte daarbij zwaar gewond en overleed op weg naar het ziekenhuis. Zaterdagmiddag omstreeks drie uur had de vader het laatst tot zijn zoon gesproken.
Op de bewuste zaterdag bevond Sharief zich op het werk waar hij allerlei klusjes deed. Hij was al thuis. Hierna ging hij weer richting zijn werkplaats waar hij een ‘zitje’ had met zijn werkgever en vrienden. Bij terugkeer naar huis maakte hij de fatale botsing. Bijkans vijf maanden geleden had de vader Sharief ondersteund bij het aanschaffen van de bromfiets. Met dezelfde bromfiets maakte de zoon de fatale aanrijding.
De moeder van de overledene is helemaal kapot van het gebeurde. Sharief was de oudste thuis. Het echtpaar heeft nog twee jongens (een tweeling) en een meisje. Sharief wordt maandag, vandaag, aan de schoot der aarde toevertrouwd op de algemene begraafplaats. Gelet op het feit dat het gezin vlak aan de overzijde van de begraafplaats woont, zal het voor de moeder zeer pijnlijk zijn om telkens eraan herinnerd te worden dat zijn tienerzoon er begraven ligt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!