De eerstgeborenen van 2014

Het gezin Jaddoe met de eerste baby van 2014, Ayush Jaddoe
Het gezin Jaddoe met de eerste baby van 2014, Ayush Jaddoe

De tweede baby van 2014 geboren in 's Lands Hospitaal
De tweede baby van 2014 geboren in ’s Lands Hospitaal
Het is altijd bijzonder, het eerste kindje dat wordt geboren in het nieuwe jaar. En ondanks dat het niet echt in de handen van de mens ligt, haalt elk ziekenhuis er een gevoel van trots uit als zij mogen vertellen dat ze de allereerste baby van het nieuwe jaar hebben afgeleverd!
AZP
Om 00:04 uur gisteren zag in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo een jongetje het levenslicht en werd daarmee de eerstgeborene van ons land in het nieuwe jaar. De naam is Ayush Jaddoe. De moeder, Andjanie Jaddoe-Sadal, maakt het goed. Het jongetje weegt 3670 gram en is in goede gezondheid! Moeder en kind hebben het ziekenhuis in de loop van Nieuwjaarsdag verlaten. Hierbij onze felicitaties! In het Academisch Ziekenhuis zijn er in 2013 in totaal 2750 baby’s geboren.
’s Lands Hospitaal
De tweede baby van het nieuwe jaar is geboren in het ’s Lands Hospitaal en het betreft een meisje dat om 00:40 uur het levenslicht zag! Ze weegt 3444 gram en kreeg van moeder Tryfosa Amatrais en vader Arno Linga de volgende namen: Ishana Shivana Angel. Het is het eerste kindje van het jonge gezin, dat bij deze ook van harte wordt gefeliciteerd. Het ’s Lands Hospitaal levert verreweg de meeste baby’s af en in 2013 zagen naast Ishana nog 3256 kinderen er het levenslicht.
Sint Vincentius Ziekenhuis
In dit ziekenhuis zag de derde baby van het jaar om 4:40 het levenslicht. Het betreft een jongetje en hij weegt 4120 gram. De moeder, mw. Finisie, en kind maken het goed. Het totaal aantal baby’s dat in 2013 in het Diakonessenhuis geboren werd, was niet bekend ten tijde van het ter perse gaan van onze krant.
Diakonessenhuis
In het Diakonessenhuis waren de baby’s iets later. Maar kort na elkaar kwamen daar 3 baby’s ter wereld. De eerste werd geboren om 09:20 uur, de tweede om 09:25 uur en de derde om 10:32 uur. In totaal zagen in 2013 in het Diakonessenhuis 1332 baby’tjes het levenslicht.
Streekziekenhuis Nickerie
In Nickerie zagen in het afgelopen jaar 376 baby’s het levenslicht. Het eerste kindje van 2013 werd in de loop van Nieuwjaarsdag geboren. Bij het opmaken van de krant waren er nog geen gegevens bekend omtrent naam, gewicht en tijdstip.

error: Kopiëren mag niet!