NPS-voorzitter zal broer kritisch blijven volgen

Gregory Rusland
Gregory Rusland

Andy Rusland
Andy Rusland
Andy Rusland, het jongere broertje van de NPS-voorzitter, is gisteren beëdigd als minister van Financiën. NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt zijn broertje kracht en wijsheid toe te hebben gewenst in die belangrijke functie die hij nu gaat invullen. ‘Dit vooral vanwege het feit dat de financiële en economische situatie in ons land aardig ontspoord zijn.’ Als voorzitter van de NPS zal hij de zaak op de voet blijven volgen. ‘Waar zaken goed lopen, zal ik mij positief uitlaten, maar als zaken niet goed lopen, zal ik ook mijn kritische kanttekeningen blijven plaatsen.’
De NPS-voorzitter noemde tal van reden op waarom het niet goed gaat op financieel economisch niveau. ‘De overheid zou nog steeds meer geld uitgeven dan binnenkomt, de deviezenreserve is op een snelle manier aan het slinken, de wisselkoersen zijn onstabiel, schulden door de overheid worden niet betaald, nieuwe grote schulden zijn in de maak voor participatie in de goudsector. Kortom een heel moeilijke job, waarbij de verwachtingen richting de verkiezingen zijn dat de situatie niet zal verbeteren, maar zelfs zal verergeren’, zegt Gregory Rusland. De familieband zal niet ervoor zorgen dat de NPS-voorzitter minder kritisch wordt.
Andy Rusland was president-commissaris van de EBS en financieel directeur van H.J. de Vries. Van januari 2008 tot maart 2010 was hij president van de American Chamber of Commerce in Suriname. De kersverse minister bezit een master-graad in Business Administration. Minister Steven Relyveld van RGB nam sinds 9 oktober waar in de functie.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!