Makka: ‘Andy Rusland geen ‘economische springplank’ voor Suriname’

Andy Rusland heeft een MBA-titel, is topper van NDP en raadsadviseur van het kabinet van de president. Hij is voor mij een afrondend en noodminister. Want hij is ingesteld voor de resterende periode van 1 jaar en 5 maanden. Zijn profiel is geen economische springplank om Suriname te laten klimmen. Dat zouden de economen of Financiën kenners Subhaas Mungra of professor Caram wel zijn. Dit zegt fiscaal-jurist Robby Makka tegenover Dagblad Suriname.
‘Minister Rusland is eindsprint. Een minister die het ‘verkiezingsuitgavenwerk’ voornamelijk moet doen. Gewezen ministers Wonnie Boedhoe en Adelien Wijnerman die eerder zijn gesneuveld, waren wel Financiënkenners. Rusland zal geen tijd hebben om te de economie te hervormen, of in principe meer middelen te laten stromen naar Suriname, of een begroting technisch kunnen verdedigen met vaktermen. Hij zal als politiek gewicht wel tegengas kunnen geven aan de CBvS-governor Gilmore Hoefdraad. Want hij is wel een praktische bedrijfsleider’, zegt Makka.
‘Zijn benoeming is met name een strategie naar broer Gregory Rusland en naar de NPS toe. De vraag is hoe Andy zal omgaan met de buitensporige uitgaven die allemaal gedaan zullen worden. Hij zal in elk geval weinig tegenstand bieden aan het kabinet van de president. Ongetwijfeld zijn deze factoren meegenomen bij de besluitvorming. Alle eerdere gepolste kandidaten hadden bedankt voor de belangstelling. We moeten wel blij zijn met een formele minister van financiën. Het omgekeerde is nooit goed. Ik wens hem heel veel ‘finance-kennis en kracht’ toe’, aldus Makka.

error: Kopiëren mag niet!