Zeven vuurwerkongevallen genoteerd

Bij de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn tot gistermiddag rond 12.00 uur zeven vuurwerkongevallen genoteerd. Ulrich Coats, voorlichtingsmedewerker van het Korps Brandweer Suriname (KBS), bevestigt dit. Tot vrijdag waren er vijf ongevallen. De twee die zijn bijgekomen, zijn volgens Coats geen ernstige gevallen, doch letsels in de buurt van de ogen.
Het eerste vuurwerkongeval werd donderdag genoteerd, een dag voor de officiële startdatum van de verkoopperiode van de knallers en sierwerken. Tot nu toe zijn er geen enkele ernstige gevallen genoteerd. De slachtoffers zijn jongens. De afschietperiode van vuurwerk duurt tot 2 januari 2014. Bij brandwonden opgelopen door vuurwerk moet men deze goed met water afspoelen. Het gebruik van tandpasta en andere spullen wordt afgeraden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!