VHP: ‘Uitspraken Bouterse reactie op eigen falen’

2 VHPDe mediacommissie van de VHP betreurt de tendentieuze en provocerende retoriek die de NDP-leider en president van Suriname, Desi Bouterse, heeft aangeslagen tegen de VHP en haar voorzitter. ‘De gênante spraakwaterval gericht tegen de VHP als partij kan gekwalificeerd worden als een reactie op het eigen falen van Bouterse als partijleider en president. Op evenzo laakbare wijze kon de wereld op 28 december jongstleden vernemen hoe de partijleider zijn eigen partij een sneer gaf voor het falen in de regering. Hij ging zelfs zover om te dreigen met royeren van leden indien deze niet kunnen marcheren in de commandostructuur van de partij. Het is jammer dat de NDP-voorzitter zijn eigen falen verhult achter het gordijn van de partij en anderen hiervoor verantwoordelijk houdt, maar dit is de beruchte modus operandi van Bouterse.’
De mediacommissie tekent aan dat Bouterse als regeringsleider in de afgelopen drie jaren niet eens 5% van zijn beleidsvoornemens heeft kunnen realiseren. Beleidsmaatregelen om de economische weerbaarheid te kunnen vergroten, de steeds verruwende criminaliteit en de door de president zelf bevestigde corruptie effectief te kunnen bestrijden, blijven uit, en de beloofde aanname van een anti-corruptiewet blijkt een fata morgana te zijn.
Onder het bewind van deze president wordt de soevereiniteit van onze Staat nu danig gecompromitteerd door de aanhouding van Dino Bouterse en de perikelen die zich thans voordoen in het Tigri-gebied, zaken waarover geen woord is gerept in voornoemde rede. Ten overvloede wijst de mediacommissie erop dat de omstreden Amnestiewet, die de rechtsstaat aan het wankelen heeft gebracht, door handige manipulatie van deze president de meerderheid van het parlement achter zich heeft kunnen krijgen.
De VHP gaat inmiddels verder met haar verkiezingscampagne, samen met haar partners om dit land te bevrijden van deze leiders, die alleen naar hun eigen belang kijken ten koste van het belang van de natie en het volk. Bouterse dient de hand in eigen boezem te steken alvorens zich de vrijheid aan te matigen en anderen te bekritiseren. Hij dient zich ervan bewust te zijn dat de wereld niet staat te wachten op hem als rolmodel voor president, aldus de VHP.

error: Kopiëren mag niet!