Bouterse: ‘VHP heeft gronden van mensen afgepakt’

1 BouterseTijdens het jaar afsluiting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het partijcentrum Ocer heeft de voorzitter Desi Bouterse flink afgegeven op de VHP en haar voorzitter, Chandrikapersad Santokhi. Bouterse zei dat de gangsters, doelende op de VHP, gronden van mensen hebben afgepakt. Bij Bouterse kan het nu ook niet in dat Santokhi huis aan huis campagne voert. Ook zou de VHP veel steun krijgen uit het buitenland om Bouterse weg te werken. Bouterse noemde de VHP-voorzitter ook als ‘Chandrika Segebai’. Segebai, August Adjoeba, had een zeer gewelddadige reputatie en was actief in de drugshandel. De vrouw van Santokhi had enkele jaren geleden onroerend goed gekocht bij Segebai. Santokhi, toen minister van Justitie en Politie, gaf aan geen zaken te hebben gedaan met Segebai en dat het een privé aangelegenheid was van zijn vrouw.
Verder gaf president Bouterse aan dat de regering het goed heeft gedaan. Als enkele voorbeelden noemde hij de cassavefabriek, het Nationaal Zorgstelsel en de verhoging van AOV en Kinderbijslag. Bouterse toonde het publiek middels een filmpje wat de regering allemaal heeft neergezet. Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, die de aanwezigen aansprak, zegt dat het nooit eerder is gelukt dat een regering alle gestelde doelen haalt.
President Bouterse is niet zo tevreden over zijn partij. Hij beloofde het in 2014 op te pakken. Jennifer Simons, bestuurslid van de NDP, riep de president ook op om een oog in het zeil te houden over de gang van zaken binnen de NDP. Twee van de grote afwezigen waren Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk. Die hadden een vertegenwoordiger afgevaardigd.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!