Zeven gewapende criminelen plunderen loods

Zeven gewapende criminelen met jachtgeweren hebben in de nacht van zaterdag op zondag een overval gepleegd in een loods voor zwaar materieel aan de Martin Luther Kingweg. Volgens verklaring van de dienstdoende wachter lokten de rovers hem van zijn plek weg alvorens zij overgingen tot het plegen van de daad. De bewaker werd gekneveld en achtergelaten waarna de belagers de waardevolle goederen uit de loods wegdroegen en vervolgens in een gereedstaande pick-up plaatsten. De wachter kon zich na drie uren bevrijden uit de benarde situatie. Hij zocht hulp bij een buurvrouw. Die schakelde uiteindelijk de politie in. Uit de verklaring van de wachter blijkt dat de rovers vermoedelijk terug waren om nog meer goederen mee te nemen. Naast de buit waren de belagers ook op zoek naar de eigenaar. Kennelijk was hij pas uit het binnenland teruggekeerd. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat er elektronische apparatuur en gereedschappen zijn uitgemaakt. De politie van Houttuin was omstreeks 04.00 uur ter plekke. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: