Verkoop vuurwerk begonnen

Verkoop vuurwerkGisteren is het vuurwerkseizoen van start gegaan. Bij de Grote Boom zijn ze blij met de verkoop zoals die gaat. ‘Iedereen moet komen kijken’, aldus eigenaar Bennie. Samen met zijn schoonzoon toont hij het enorme assortiment aan vuurwerk.
‘We hebben speciale pakketten voor kinderen. Dat is voornamelijk siervuurwerk. We verkopen natuurlijk geen vuurwerk aan kinderen onder de achttien jaar. Ze komen met hun ouders en die vallen vaak steil achterover als ze zien wat we in ons assortiment hebben.’
De twee heren geven aan dat ze zeer scherpe prijzen hebben en dat alles wat ze aanbieden nieuw is. ‘We hebben het allemaal geïmporteerd vanuit China. Nieuw zijn de speciale ‘cones’. Deze zorgen een kwartier lang voor een mooie lichtshow!’
We vragen hen ook wat ze er van zouden vinden als het vuurwerkseizoen ingekort zou worden naar een of twee dagen. Het schijnt niet zozeer het missen van omzet te zijn wat maakt dat de heren tegen de inkorting zijn, zeggen ze. ‘Het is een traditie. Toeristen komen speciaal naar ons land om dit vuurwerk te zien, dus moeten we het zo houden!’

error: Kopiëren mag niet!