Vertrek bestuursopzichter uit dienstwoning geen politiek

‘Dat bestuursopzichter Cyrano Asoiti uit een dienstwoning moet vertrekken, heeft niets te maken met het feit dat hij lid is van een andere politieke partij’, zegt dc Theodorus Sondrejoe van Marowijne. ‘Als het om zijn politieke kleur was, dan had ik hem nooit een dienstwoning toegewezen’, zegt Sondrejoe.
De stroomvoorziening naar de dienstwoning toe is afgesloten. Intussen heeft Asoitie een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Staat. Volgens Sondrejoe zijn het zijn gedragingen als bestuursopzichter die niet door de beugel kunnen. De dc wilde niet concreet aangeven om welke gedragingen het gaat. ‘De zaak is momenteel bij de rechter dus wil ik niet in details treden’, waren de woorden van de dc. ‘Asoitie heeft ruim van tevoren de melding gehad uit het huis te vertrekken, maar negeerde de melding.’
De dc van Marowijne ervaart enige tegenwerking van mensen uit Marowijne die ontevreden zijn over zijn functioneren. Sondrejoe geeft aan veel meer te willen doen voor zijn district, maar dat de financiën vanuit hoger hand echter uitblijven. ‘Voor nu is alles in het district rustig. Ik hoop dat er volgend jaar meer geld wordt vrijgemaakt voor Marowijne’, zegt de dc.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!