Terugblik Somohardjo: ‘Genoegdoening voor ontheven PL-deskundigen’

1DSOMOHGenoegdoening voor de ontheven PL-deskundigen zou het nieuwe jaar voor coalitietopper en PL-voorzitter Paul Somohardjo zeer veraangenamen. De PL-trekker beklaagt zich er nog steeds over dat zijn de partijintellectuelen onterecht zijn vervangen op verschillende ministeries, waar ze in topposities zaten. De PL-topper vindt het depolitiseren dat als reden is opgegeven om een PL-topper te ontheffen, nog steeds flauwekul. Op Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is het PL-kader weggehaald, terwijl de NPS middenmoot is gebleven. Bij Sociale Zaken en Volkshuisvsting (Sozavo) zijn ze ontheven, en Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) moesten PL-juristen het veld ruimen ten faveure van toppers van andere partijen. Op Binnenlandse Zaken (Biza) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is de VHP-top met rust gelaten en zelfs bij Handel en Industrie (HI) zijn toppers van andere partijen in hun functie gebleven, maakt Somohardjo duidelijk.
De PL-topper eist de compensatie voor zijn partij op en zal erop staan dat dit in 2014 wel zal geschieden. Naast de genoegdoening verwacht Somohardjo in 2014 acties vanuit de regering die het vertrouwen in het financieel beheer van het land moeten versterken. Over de bijdrage van de partij in het regeergebeuren staat het voor Somohardjo vast dat die evident was. ‘De PL heeft haar sociale kracht laten zien in de verhoging van de AOV en AKB en de verbetering van de infrastructuur in Commewijne. Daarnaast is de partij op eigen kracht erin geslaagd twintig volkswinkels op te zetten die het volk voorzien van goedkope basisgoederen.’ Somohardjo zegt binnenkort een onderhoud te hebben met de buitenlandse leveranciers van deze goederen. De PL-voorzitter blikt terug op een goed jaar voor zijn partij en maakt zich voor het nieuwe jaar op voor verdere versterking van de interne partijstructuur in aanloop naar de verkiezingen. Het pas gekozen bestuur zal in dit kader het beleidsplan van 2014 presenteren.

error: Kopiëren mag niet!