Verwacht 2.000 meter pagara in binnenstad

Ruim 2000 meter pagarra in de binnenstad tijdens paggarra festijnDe Commissie Binnenstad heeft alle voorbereidingen in kannen en kruiken voor dinsdag 31 december. In de commissie zitten vertegenwoordigers van de winkeliers die mee zullen doen aan het pagarafestijn. Tijdens de laatste vergadering afgelopen dinsdag heeft de commissie overeenstemming bereikt met de politie, brandweer, politie en de betreffende dc van Paramaribo. De Domineestraat zal op die dag vanaf 10.00 uur worden afgesloten bij Spanhoek. Het is de bedoeling dat rond 11.45 uur de eerste pagara afgestoken wordt. De pagara zal twee richtingen opgaan dit jaar, één richting Spanhoek en één richting Hotel Krasnapolsky. Er is gekozen voor deze methode, zodat de menigte twee kanten opgaat en het overzichtelijker wordt voor de politie en brandweer. Parbo Bier houdt zich bezig met het entertainmentgedeelte. Er doen ongeveer 25 bedrijven mee aan het pagarafestijn. De pagara mag maximaal een lengte van 100 meter hebben. Het streven is om in totaal 2.000 meter aan pagara af te schieten. De brandweer zal erop toezien dat er geen ongecontroleerde brand uitbreekt en de politie zal ervoor zorgen dat de aanwijzingen van de brandweer worden uitgevoerd. Tegen foutparkeerders zal ook worden opgetreden.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!