‘Politie heeft alles onder controle komende druktedagen’

Ondanks het verkeer jaarlijks rond deze tijd een chaos is, belooft de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname dat de politie er alles aan zal doen om de binnenstad zodanig te beveiligen dat calamiteiten tot een minimum beperkt worden. ‘Ondanks er buiten ook winkels zijn, kiezen de mensen er toch voor om hun laatste inkopen in de binnenstad te doen’, zegt politie-inspecteur Humphrey Naarden. De drukte zal ook komen door de vele toeristen die het land aandoen. De politie zal hard optreden tegen personen die zich schuldig maken aan verkeerd parkeren.
In verband met de komende feestdagen zullen bepaalde wegen in de binnenstad worden omgelegd. Dit is een methode van de politie om in te spelen op de drukte. Politie-inspecteur Humphrey Naarden zegt dat de nieuwe lichting van de politie ook wordt ingezet in de binnenstad onder supervisie van gedelegeerde politie. De Bikers Unit is intussen al versterkt met nieuwe manschappen.
Naarden zegt dat het korps wordt ingezet om te zorgen voor de veiligheid in het verkeer en veiligheid van personen. Tussen 24 december 2013 en 1 januari 2014 zal in verband met activiteiten de Kleine Waterstraat van 20.00 tot 03.00 uur worden afgesloten. Vandaag zal het gebied rond Telesur tussen 10.00 en 13.00 uur worden afgesloten.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!