Quota deelt 16.000 oordoppen uit

Quota deelt 16.000 oordoppen uitServiceclub Quota International of Suriname zal ook dit jaar haar oordoppenproject voortzetten. Op 31 december, oudejaarsdag, zal ze tijdens de pagara-estafette aan de Domineestraat ruim 16.000 oordoppen uitdelen tijdens een voorlichtingscampagne. De WHO geeft aan dat een groeiend aantal mensen wereldwijd lijdt aan enige vorm van gehoorverlies en dat de helft van de gevallen voorkomen kan worden. Omdat in Suriname gehoorverlies in het algemeen en de gevolgen van geluidsoverlast in het bijzonder onderbelicht zijn, is Quota in 2010 gestart met voorlichtingsprojecten op nationaal niveau om gehoorverlies te voorkomen. Specifieke aandacht wordt gegeven aan: iPod-gebruik onder jongeren, knallend geluid van vuurwerk en geluidsoverlast op de werkvloer. ‘De earplugs worden ons geschonken door diverse bedrijven en op 27 december zal de overhandiging plaatsvinden.’

error: Kopiëren mag niet!