Verhoogde politiesurveillance voor veilige feestdagen

‘Laat geen spullen van economische waarde open en bloot in uw voertuig achter. Hou uw BlackBerry niet demonstratief en handel uw financiële zaken zoveel mogelijk af met een pinpas. Loop niet met grote geldsbedragen. Hou er rekening mee, u hebt uw programma, maar de criminelen hebben dat van hun ook.” Politiewoordvoerder, inspecteur Dropati Ramhkelawan, die de burgerij adviezen geeft, vertelt aan de krant dat de politie een plan klaar heeft, dat specifiek moet zorgen voor verhoogde veiligheid in en rond de binnenstad. Dit plan zal volgens de politie-inspecteur landelijk zijn. Ramkhelawan zegt dat er extra eenheden van het KPS op de been zijn, die in het stadscentrum zullen surveillance voor een ordelijk verloop van de jaareindeactiviteiten. Deze eenheden worden ook ondersteund door de nieuwe lichting rekruten die ingelast wordt in het plan voor verhoogde veiligheid.
De verhoogde controle richt zich ook op deelnemers in het verkeer. De politie zal hard optreden tegen verkeerscriminelen. In de afgelopen jaren is er volgens Ramhkelawan behoorlijk wat toename van de verkeersintensiteit te merken in de binnenstad. Het gaat om voetgangers en alle categorieën van weggebruikers. Die begeven zich graag in het stadscentrum. ‘Er zal geen pardon zijn voor weggebruikers die het kruisingsvlak bezet houden, terwijl ze weten dat ze niet verder kunnen’, zegt de politie-inspecteur. Die verkeersovertreders worden gelijk op de bon geslingerd. Het ‘bumper kleven’ zal ook worden afgestraft. “Hou tussenafstand op je voorrijder. Zoekt u alstublieft naar alternatieve uitvalswegen, als je niet per se via de binnenstad naar plaats van bestemming moet”, adviseert Ramkhelawan.
De politiewoordvoerder doet een dringend beroep op verkeerdeelnemers om verkeersfatsoen toe te passen naar medeweggebruikers. “Ga niet altijd op je strepen staan, maar verleen ook voorrang aan een ander en wees geduldig. Vooral het zitten in de files vraagt om extra geduld”, zegt de politiefunctionaris. Wegafsluitingen zijn onderdeel van het plan voor verhoogde veiligheid. Zo werd de Domineestraat gisteren van tien uur ‘s morgens tot zes uur ‘s middags voor alle verkeer afgesloten in verband met de jubileumactiviteiten van het Kersten & Co warenhuis. Ingaande morgen (24 december 2013) tot en met 1 januari 2014 zal de Kleine Waterstraat vanaf tien uur ‘s avonds tot drie uur ‘s ochtends afgesloten zijn in verband met de jaareindeactiviteiten van Surifesta en andere organisaties, zegt politiewoordvoerder Ramkhelawan.

error: Kopiëren mag niet!