Stutgard: ‘Koop geen cadeaupakketten’

koop geen kadopakkettenSpeciaal voor de feestdagen bieden vele winkeliers cadeaupakketten aan. Geen kerstpakketten voor de werknemers, maar gesloten dozen met goederen die door de consument voordeliger kunnen worden gekocht. Volgens Ricky Stutgard, levensmiddelentechnoloog, zit er een flinke adder onder het gras. En hij waarschuwt de gemeenschap ook vol overtuiging om deze pakketten niet aan te schaffen.
Stel zelf een pakket samen
“De consument wil ik adviseren deze cadeaupakketten niet te kopen. Het is beter gewoon goederen te kopen die men afzonderlijk kan bekijken.” Stutgard zegt dat het maar al te vaak gebeurt dat winkeliers op slinkse wijze, dus door deze cadeaupakketten, van hun vervallen goederen af proberen te komen. “Als het niet is gelukt om bepaalde goederen te verkopen en de vervaldatum is verstreken dan zet men bijvoorbeeld twee of drie van zulke artikelen in zo een pakket. Mensen maken ze niet open in de winkel omdat het allemaal mooi versierd is. En pas bij thuiskomst ziet men dan dat er vervallen artikelen tussen zitten.” Volgens Stutgard is het dus beter om de artikelen los te kopen en de houdbaarheidsdatum te controleren. “En als je iemand een kerstpakket cadeau wil doen, stel deze dan zelf samen zodat je er van verzekerd bent dat het allemaal nog goed is!”
‘Het is strafbaar voor winkeliers om deze trucjes uit te halen en als consumenten zoiets opmerken, dienen zij het BOG in te schakelen’, aldus Stutgard.

error: Kopiëren mag niet!