‘We wachtten al sinds Vene!!’

Na zeker drie jaar wachten is het eindelijk zover. De Limesgracht is eindelijk geasfalteerd. De bewoners zijn blij. ‘We wachten hier al op sinds de regering Venetiaan!’ De straat is nog niet helemaal af. ‘Ze zijn nu al sinds twee weken bezig en ze hopen het nog voor de Kerst af te krijgen.’ Ondanks het blije nieuws zien meerdere bewoners meteen ook donkere wolken aan de horizon. ‘We zijn bang dat het een racebaan gaat worden nu het is geasfalteerd. In het verleden gingen we de weg zelf maar blokkeren, toen het nog een zandweg was’, zegt een van de bewoonsters, terwijl ze wijst naar wat emmers en planken. ‘Het is een volksbuurt met veel spelende kinderen. Daar moeten mensen rekening mee houden!’ De bewoners hopen dat in het plan van de asfaltering van de straat ook het aanleggen van verkeersdrempels is meegenomen. ‘Die drempels moeten er echt komen want mensen sang deng sma beng meki! Het kan niet!!!’ Ondanks dat de straat op dit moment nog maar half af is, de trottoirs moeten nog gemaakt worden evenals de riolering die nog of al verstopt lijkt te zijn, zijn de bewoners al zeer tevreden. ‘Het is toch mooi wat deze regering voor ons heeft gedaan!’

error: Kopiëren mag niet!