Gemotiveerde leerlingen op St. Antoniusschool

Gemotiveerde leerlingen op St. Antoniusschool‘De kinderen worden echt verwend als teken van waardering voor hun leerprestaties, zodat ze zeer gemotiveerd weer op school komen in 2014.’ Woorden van het wnd. schoolhoofd van St. Antoniusschool Galibi, mw. Nelly Aloema. Deze school in het district Marowijne vierde dinsdag de kerst op een sobere wijze. Dit jaar was er geen kerkdienst. De mensen die elk jaar de dienst bijwoonden, voelden het gemis. Mw.Aloema is erg blij dat de kinderen een extraatje krijgen van dit jaar wat voeding betreft. De schoolkas, de eigen inbreng van leerlingen en leerkrachten en vrijwillige bijdragen van toeristen hebben deze dag tot een onvergetelijke gemaakt. Het keukenpersoneel had zich ingezet om lekker eten op tafel te brengen.
De leerlingen en leerkrachten zongen het kerstlied ‘Kura-nome’, de goede Christus, uit volle borst. Enkele leerlingen lazen verhalen over de geboorte van Jezus Christus, terwijl andere klassen de traditionele kerstliederen zongen. Voor het jaar 2014 is er een positieve doorbraak voor de school voorspeld. Aloema heeft verklapt dat de school enkele laptops gedoneerd zal krijgen van een gerenommeerd Surinaams bedrijf. Het is de bedoeling dat de leerkrachten eerst getraind worden in die vaardigheden. Zij zullen dan op hun beurt de leerlingen van de nodige kennis voorzien. Tot slot wenst de leiding van de school aan de gemeenschap van Suriname en in het bijzonder Galibi, sfeervolle feestdagen en een succesvolle 2014 toe.

error: Kopiëren mag niet!