Verduisterende kassierster krijgt gecombineerde straf

Jolanda Djoe, moeder van acht minderjarige kinderen, kreeg een gecombineerde c.q. een humanitaire straf opgelegd. Zij wordt ervan verdacht in de periode van februari tot juli 2013 geld van Bakkerij Fernandes te hebben verduisterd. Dit feit werd door een klant ontdekt die het aan de directie zou hebben doorgespeeld. De handelingen zijn ook op beveiligingscamera vastgelegd. Djoe heeft verklaard dat zij noodgedwongen gelden op een slimme manier heeft ingehouden van het bedrijf, alwaar zij 12 jaar heeft gediend. Volgens de dagvaarding heeft zij een aardig bedrag van ruim SRD 13.000 verduisterd.
De openbare aanklager, Reshna Jhinkoe, achtte verduistering wettig en overtuigend bewezen en eiste tegen Djoe een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan één voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar. Ook eiste de vervolging terugbetaling van het verduisterde bedrag.
Advocaat Robby Nelso verzocht de rechter om een humanitair besluit te willen nemen. De vrouw had noodgedwongen het feit begaan. Zij heeft acht schoolgaande kinderen. De man helpt haar helemaal niet met de zorg van de kinderen. Volgens de raadsman is het bedrag SRD 11.000. Er is een betalingsregeling getroffen met het benadeelde bedrijf. Djoe heeft reeds SRD 2.000 betaald. Momenteel is zij bezig met een echtscheiding. De verdachte heeft vanaf het begin een volmondige bekentenis afgelegd.
Kantonrechter Albert Ramnewash hield rekening met de persoonlijke omstandigheden en legde Djoe een straf op van acht maanden, waarvan zeven voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar. Djoe was reeds eerder op vrije voeten gesteld. Met het uitgesproken vonnis blijft zij op vrije voeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!