Valliantsplein krijgt speeltuin

Onderdirecteur Technische Dienst op het ministerie van Openbare Werken, John Lecton, deelt mee dat Openbaar Groen iets speciaal voor de kinderen wil doen. Het valt Lecton op dat er veel kinderen met hun ouders een bezoek brengen aan het Valliantsplein. ‘Ouderen hebben wel hun vertier en de kinderen iets minder’, zegt Lecton. Daarom is ervoor gekozen om op het plein een speeltuin te plaatsen. Intussen is er al een schutting, de paarswitte banken en tafels liggen er ook al. De schommels en de glijbanen zijn al op hun plaats. Het ministerie van Justitie en Politie zal zorgen voor de beveiliging. Manschappen van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname zijn 1 x 24 uur aanwezig.
De fontein op het Valliantsplein is momenteel leeggehaald. Openbaar Groen heeft ervoor gekozen de fontein te verfraaien. In de fontein zullen eind deze week ook lichtspotjes te zien zijn. Op 1 juli van het jaar werd de fontein na 5 jaar weer in gebruik genomen. Het klokkenhuis te Valliantsplein begint elke morgen om 7 uur met het volkslied. Dat is een feit geworden door een samenwerking met Telesur en Sonny Khoeblal. Op nationale feestdagen zal het klokkenhuis ook speciale klanken laten horen. Over enkele dagen zal de officiële ingebruikname van het speelterrein te Valliantsplein een feit zijn.
Het volgende plein dat zal worden aangedaan, is het Issa Sivaplein. Het ligt ook in de bedoeling om een fontein daar te plaatsen. ‘We gaan de stad mooi maken’, zegt John Lecton.

error: Kopiëren mag niet!